Нашите изгодни предложения

неделя, 16 септември 2012 г.

Кукри – легендарният непалски нож


Кукрито е традиционен непалски нож, част от бита и културата на непалския народ. Британските гурки, станали нарицателно име за смелост и издръжливост в битка, са всявали ужас у своите противници със зловещото си хладно оръжие – кукрито. Зароден като чисто боен нож, непалското кукри навлиза и в ежедневието като чисто функционално острие за всекидневни нужди.

Дебелината на кукрито (около сантиметър при гърба) му осигурява сила на удар при сечене, което го прави невероятно удобно и в същото време компактно острие. Това е инструмент, който съчетава в себе си  силата на
брадвата и компактността на ножа. Истинското  непалско кукри се предлага обикновено с традиционна дървена кания, облицована с кожа от воден бивол. Дръжката  бива дървена или от рог от воден бивол. При повечето модели в канията има специално предвидено място за два малки инструмента – чакмак и карда (ножче и масат).

Ако търсите изключителна екзотична  красота за подарък или надежден помощник за горските си излети – кукрито е вашият избор. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

новини и фирмен каталог

Manager Game

Име и фамилия*:

Град*:

E-mail* адрес:

Телефон*:

Години*:

Доп. информация


Карнавал

Карнавал
Карнавалът на рекламата е тук:)